Long time no see!

Ja,nu var det ett tag sen sist. Men Matte har haft lite att stå i. Inte för jag begriper riktigt vad hon gjort, men hon har varit upptagen. Vad jag har gjort då? Jo, det har varit det gamla vanliga, reta katten, skälla på något som låter när jag är ute själv, tigga chips (det är ju så himmelskt gott) och lite annat smått och gott har man väl gjort.
 
Snön kom i mängder i går! Åh, vad kul! Jag plöjde fram som en bulldozer och så förskte jag fånga flingorna med munnen. Hur kul som helst! Även Teo blev som en valp och sprang och sladdade och jagade mig. Vi hade jätte kul!
 När vi sen kom in hade husse gjort en brasa och gu´ va´ skönt att lägga sig framför och värma sig och bli torr. Men sen hände nått jobbigt! Matte skulle klippa mina klor och det gillar jag verkligen inte. Hon lurade mig in i köket och sen lade hon mig i knät. Jag spjärnade emot allt jag kunde, men Matte vann som alltid. Det bästa är när det är över för då får jag kattmat och det är ju såååå gott. Men jag måste erkänna att efteråt känns det bra med nyklippta klor och man blir ju så snygg! Eller snyggare!
Ja,här ligger man och vill inte vara med!
Men ligga på favokudden framför brasan är störtskönt!
Ha det gött allihop!

Första snön

Jaa, då kom första snön för i år. Jag gillar snö, men det var ju så liiite. Det syntes knappt. Jag vill ha så mycket så man kan plöja igenom snötäcket. Ja, nu blir det bara att vänta och hoppas att snön kommer snart. Annars har det varit lugna dagar. Matte har varit borta en hel del på jobb och lite annat. Det tråkiga är att jag har fått klåda på tassarna. Det kliar och kliar. Matte säger att det beror på fukt och då kan huden mellan trampdynorna bli röda och irrriterade. Så Matte smörjer in tassarna med nån salva och sen måste jag ha strumpor på mig för att inte slicka bort salvan. Gissa om jag ser pinsam ut! Som tur är tas de av när vi ska gå ut. Det är rätt skönt när Matte smörjer in tassarna, men det skulle jag aldrig erkänna. Idag höll Matte på att komma på mig, jag somnade nästan när hon höll på att smörja och sätta på strumporna. Jag skyllde på att jag var så trött efter promenade i kylan och att vi, Teo och jag, lekt och busat med pinnar och annat.
Här ser Ni lite av mina strumpor. Pinsamt!
Vi var till sjön och sprang på stranden. Lite,lite snö syns.
Här jag vunnit pinnkampen! Men bara tillfälligt.
Ha det gött allihop och trevlig helg!

Solig dag.

Sköönt väder! Ja, solen värmde och det var skönt när man är lite frusen som jag.
Varje dag, nästan, tar Matte med oss ut i skog och mark så Teo och jag får springa fritt. Matte säger att man måste välja ställen där det inte kommer bilar för de är farlig och att man inte möter människor. För enligt Matte måste man ta hänsyn till att alla människor inte tycker om hundar och dessutom blir rädda när en stor rottis kommer galopperande. Jag förstår inte att människor blir rädda för Teo, för han är en riktig mes(säg inte att jag sagt det). Han är en riktig Mattegris! Han ska alltid ligga i soffan där Matte sitter, ligga vid Mattes fötter när hon äter.När hon är borta, på jobb eller annat, ligger han i sin bädd och deppar även om övriga familjen är hemma. Han lyssnar efter varenda bil som passerar och suckar djupt när det inte är Matte som kommer. Men när Matte kommer bli det fart på honom. Ja, ni hör vilken mespropp han är.
Idag var det extra roligt på promenaden! Först hittade jag en bit päls efter ett dött djur! Ni kan tänka vilken souvenir det var. Matte vill inte att jag skulle ha den, men hon fick inte fatt i varken mig eller pälsbiten. Hihi! Då blev Matte sur och gick ifrån mig och jag blev tvungen att hänga på, för jag vill inte bli lämnad ensam. När vi gått en bit på åkern hittade jag något ännu bättre! Koskit! Jag rullade och rullade och gnuggade in ryggen riktigt ordentligt! Sen tog det roliga slut, Matte fick tag i mig och kopplade mig. Aldrig får man ha riktigt roligt! Teo, den typen, han är sååå ordentlig. Han rullar sig aldrig i koskit eller annat mumsigt. Ja,så när jag kom hem fick jag bada. Det är okey för jag får alltid nått gott att äta efter badet. Idag var det kattmat och det älskar jag.
Här kommer Teo galopperande i solen, med en grästuva i munnen.
Jag hittade en mumsig pinne att gnaga på!
Nu behöver jag en middagslur efter bad och annat.Ha det gött!

Söndag

Idag är det verkligen söndag här hos oss. Alla sover länge=jätte tråkigt! Matte är den som vaknar först och då vankas det frukost och mat är ju såå gott. Matte vill ju ha mysfrukost en sån här dag, men Teo och jag vill ju ut i skogen. Vi får vänta och vänta och vänta! Det är ju döjobbigt! Men så äntligen är hon klar och vi drar iväg. Vi hittade en skog där det inte är älgjakt. Äntligen fick vi springa och springa. Det var många dofter att undersöka och ibland hittade man nått smaskigt att äta som t.ex. harbajs. Lite jobbigt är att man blir så våt för det är så blött överallt. Men det var en skön skogstur. När vi kom hem var inte Teo riktigt pigg. Han var orolig och sprang ut och in heela tiden. Matte sa att han nog ätit något olämpligt i skogen. När han var ute på gården åt han gräs som en kossa hela tiden. Så han kommer nog att kräkas snart. Men nu ligger han och snarkar i alla fall. Det ska jag också göra, för nu är jag trött.
Här är min favoritsovplats! Ha det gött allihop, så hörs vi!

Min kattstorebror Mulle

Nu ska jag berätta om min kattstorebror Mulle. Han en stoor katt(väger nästan lika mycket som mig) och han är nyss fyllda 12 år. Jag tror Matte sa att det är norsk skogskatt i honom, vad det nu är, och det är delvis därför han är så stor. Men det är inte hela sanningen för han är faktiskt tjock. Han äter jäääätte mycket mat, ligger inne och sover hela dagarna i sitt rum. Ja, han har faktiskt ett eget rum, orättvist tycker jag. Sen är han ute hela natten! Jag försöker ibland att leka med honom, jag studsar och hoppar framför honom, men han sitter helt stilla och tittat på mig som jag inte var riktigt klok. Sen smiter han iväg och oftast hoppar upp på bänken i köket, där hans mat finns. Ja, maten kan inte stå på golvet för då äter Teo och jag upp den, för kattmat är ju supergott. Kanske är det tur att Matte ställer maten på bänken annars skulle jag vara lika tjock som Mulle. Någon enstaka gång har Mulle blivit sur när jag härjat med honom och då har han slagit till mig med tassen. Gissa om det gjorde ont! Han har supervassa klor, mycket vassare än mina, så jag aktar mig nog att reta upp honom i onödan. Men ibland kan jag inte låta bli för det är så himla kul! Jag måste ju också tänka på att Mulle är ju faktiskt en gammal gubbe och vara lite försiktig med honom.
Nej, nu tror jag det vankas något gott! Det är kalas på gång, min största människosyster fyller år idag. Hipp hurra!

Söt eller hur?
Morgontoalett efter Mulle sovit heela dan.
 
Ha det nu gött allihop och trevlig helg!

Småjobbig dag.

Idag har varit en lite jobbig dag! Jag har varit såå  trött. Inatt var Matte till Uppsala tror jag att det hette och hämtade min största människosyster. Hon hade varit i Göteborg hos kompisar och tåget hem gick bara till Uppsala. När Matte åkte iväg utan mig blev jag sååå ledsen och sur också för den delen. Jag VILL ju med! Men det blev snällt att stanna hemma och försöka sova, men det var svårt. Efter en låååång stund kom Matte och människosystern! Dessutom kom Husse på samma gång!(han jobbar natt) Jag blev så glad så jag studsade och dansade allt vad jag kunde. Det var verkligen jackpott att alla kom på samma gång. Efter det var det svårt att somna. Man ville ju pussa på alla hela tiden. Till slut sa Matte att nu MÅSTE jag sova. Ja, jag somnade till slut. Så idag har jag inte gjort så mycket.
Det har mest sett ut så här idag. Rätt skönt det också.
Ha det gött!

Ny dag,nya händelser.

Ja, idag var jag uppe med tuppen. Matte klev upp tidigt och då undrar man vad som är i görningen. Någonting är det. Först en kiss- och bajsvända och sen frukost. Då brukar det vara något som är tråkigt på gång. Jodå, Matte skulle måla! Men då passade jag på att ta en liten frukostsussning. Rättare sagt, riktigt djup skönhetssömn. Jag vaknade av att jag snarkade HÖGT! Pinsamt!
 
Sen blev det fart på mig! Matte ropade att vi skulle gå ut. Jippie! Vi gick ut på åkrarna och där var det flera kråkor som retades. Jag jagade och jagade, men jag kom inte i kapp någon av dem. Det spelar ingen roll för det för såå kul att jaga. Teo är såå tråkig, han vill inte jaga kråkor. Han vill bara nosa och nosa och nosa. Ja, även pinka och pinka och pinka. Tyvärr glömde Matte kameran, typiskt, men vi hade en bild sen tidigare som jag tycker att jag är riktigt snygg. Visst håller ni med?
 
När vi kom hem var jag såå trött, så jag lade mig på favvoplatsen i fåtöljen och somnade direkt.
Sen åkte Matte iväg till jobb eller vad vet jag vart hon skulle. Ha det nu så gött allihop!

Regn och rusk.

Idag är det en rusk dag. Om jag fått bstämma hade jag legat inne på min favoritplats som är en fåtölj i vardagsrummet heeela dan. Men icke sa nicke, Matte tvingade ut mig på promenad. Fast jag fick springa lös gick jag hack i häl på Matte. Teo sprang som vanligt och nosade och nosade överallt. Han verkar aldrig frysa. Jag försökte säga till Matte att jag skulle ha min "rock", men då sa hon: "-Vad ska du då ha på dig när det blir minusgrader? Dessutom hänger den på tork efter gårdagen". Ja,ja det gick bra trots allt. Men jag var genomblöt och hungrig när jag kom hem. Så jag åt och lade mig och sussade.
Maat är gott!!! Hade gött ni också

I spår- och svampskogen

Idag var vi till skogen.Teo och jag både spårade och letade svamp. Spårandet gick sådär för mig idag. Jag var inte på humör och så var det lite kyligt för min del. Men svampletandet gick jättebra! Det är Teo som lärt mig att känna igen trattkantareller, även vanliga kantareller känner jag igen, men Matte blir lite sur på oss för vi kan inte låta bli och äta på svampen. Dessutom sprang Teo och jag ikapp och "slogs" om samma pinnar. Jag sa ju att det var lite kyligt när vi spårade, men inte efter allt spring. Då var jag så varm att jag var tvungen att småbada lite.
 
När vi kom hem var både Teo och jag så trötta efter många timmar i skogen, så vi la oss direkt och snarkade så hela huset skakade. Matte rensade nog svampen tror jag.
 
Ja,det var min dag. Jag har väl gjort lite annat också, men det var skogen som var dagens höjdpunkt. Ha det gött!

Hundstorebror Teo

Hej på Er!
Tänkte berätta om min hundstorebror Teo. Han är en rottweiler på 6 år.Det bästa med honom är att ääääälskar mig och vill leka med mig fast han är såå gammal. Vi brukar kampa om leksaker, rep och pinnar, Det är jätte kul! Det tråkiga är att han tröttnar så fort, men man får ju tänka på att han är gammal gubbe jämfört med mig. Varje morgon ser han till att jag blir ren och snygg genom att tvätta mitt ansikte och öron, Det är viktigt.
Visst är han cool!
 
 
När vi är ensamma hemma brukar vi ligga i soffan och sova, Då ligger jag inkilad mellan Teos rygg och soffan. Det är döskönt, varmt och tryggt.
Mysigt, eller hur?
 
 
Tidigt i morse var vi ute på morgonpromenad. Matte, Teo och jag gick på åkrarna. Matte hade tagit med en tross att leka med. Gu´, va´ kul det var! Jag blev helt slut, för trossen ville ju aldrig ge sig. Det hjälpte inte hur mycket jag ruskade eller bet iden, den levde i alla fall!
 
Nu har jag inte tid med detta, Nya upptåg på gång, Ha det gött!

Hej här är jag!

Jag är en fransk bulldogfröken som kallas Svea, men jag har ett myyycket finare namn. Nämligen Qrissy´s Sauda!
Sauda är afrikanskt och betyder fritt översatt mörkt/svart ansikte och det har jag. Jag är 2,5 år och bor med Husse, Matte, 3 människosystrar, hundstorebror Teo som är en rottweiler och kattstorebror Mulle.
 
Jag kommer att med Mattes hjälp att berätta om mig och min familj och vad som händer i min vardag. Nog för idag nu ska jag ute i skogen och springa som en tok i det fina vädret. Ha det gött! P.S. Jag måste även tala om att Matte är ingen van bloggare så de kan ju gå hur som helst, så håll tassarna så att hon fixar det.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0