Piinsamt!

Matte stökade runt på vinden. Hon sa att hon städade och röjde, men jag tycker att hon ställde till med mer oreda än det var innan, ja ja. I alla fall hittade hon en gräääslig tingest! En tröja som hon tydligen stickat själv till en hund som Matte haft tidigare. Fy vad pinsamt att hon tvingade på mig den! För det första var den ful och för det andra var den för liten. Men, men det var bara att gilla läget, Matte bestämmer. Tur var att den var för liten, puh! Ha de gött!

Långpromenad.

Matte och Husse fick för sig att gå nått som heter Gröna milen. GUU, va långt det var! Jag förstår att det heter Gröna milen för det var grön överallt nästan hela tiden. Jag gjorde stopp ibland för att smaka på spenaten, Den var helt ok. När jag kom hem lade jag mig platt i soffan och sov hela eftermiddagen. Ha det gött!

IIIInget godis!!!!!

Matte fick för sig att vi skulle köra lite lydnad. Trååkigt!
Men det fick väl gå för man får ju godis.
Här kommer jag i full fart! När jag kommer fram visar det sig att Matte
inte har nått godis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gissa om jag blev sur. Jag som gjorde
en sån fin inkallning, kom direkt och satte mig fint bredvid Matte.
Jag fick lite kompensation i alla fall. Det blev mycket lek med pinnar
som jag älskar. Tur för Matte annars hade jag varit långsur,
Ha det gött!
 
 
 

Mattes konstiga idéer.

Matte hittade en lampskärm som låg och skräpade. Då fick hon för sig att måla på den. Vad tror ni hon målade? Jo,självklart moi!! Snyggt, eller hur? Men hade jag fått bestämma skulle det givetvis varit en helkroppsbild.Jaja, nu får jag nöja mig med en liten del av mig. Som tröst finns jag på båda sidorna i alla fall.

Början trååååkig!

Matte hade ledig dag. Yippi, tänkte jag, skooogen eller löpa fritt på åkrarna. Men icke! Då börjar Matte och flytta möbler och ska putsa fönster. Jag la mig i hallen och surade. Matte for omkring som .... ja, jag vet inte vad. Ner i källare och upp igen, in i skåp och lite hit o dit. Rätt som det var upptäckte hon att jag var sur. Då använde hon snällrösten och sa: Åh, har du tråkigt? Då tog hon fram ett märgben. Yes! Märgben som är så gott att gnaga på! Ja, då fick jag plåster på såren för att det inte blev skogspromenad. Mums, mums! När Matte var klar med sitt, var jag nästan klar med mitt ben. Så vi tog en vanlig koppelpromenad och det var helt ok, för idag var det ovanligt många goda dofter. Ja, med den förmiddagen behövde jag min middagsvila. Ha det gött!
 
 

Svampturen

En halvlång tur blev det, men nästan ingen svamp. Men Matte fick i alla fall till en lunchmacka. Tror ni att jag fick något? Nää, hon behöll allt själv , den snåljåpen. Ha det gött!

Skogsvända

Det bästa jag vet, näst efter mat, pinnar. Jag släpar hem pinne efter pinne, så trädgården är full av pinnar. Matte brukar i smyg kasta bort dem, men jag drar hem nya. Jag gillar att slita dem i småbitar. Nu ropar Matte att vi ska gå ut. Jag tror det är dags för svampleta. Yes, då blir det skogen igen. Ha det gött!

Ny vecka, nya utmaningar.

Det var ledig dag idag sa Matte, men ändå skulle hon upp vid 7. Jag är ju mooorgontrööött! Men jag kom på att tjatar jag lite (=sitter nedanför Matte och gnäller) faller hon nog till föga och sätter sig i soffan och läser tidningen. Japp,så blev det! Hon måste ju förstå att jag kan inte ligga där mol allena. Sen kunde jag ta lite sovmorgon.Skönt!
Sen vaknade jag och Matte satt inte kvar! Va nu då? Då hörde jag att hon var i köket och stökade. Wow, mat på gång! Då säger hon att jag redan fått frukost. Ja, just det. Fick ju den innan min lilla morgonslummer. Sen var det dags för promenad. Vi tog en tur i skogen och det var så skönt. Lagomt varmt. Jag tycker inte om när det är för varm.
När vi kom hem var jag i trädgården och gnagde på min pinne som jag släpat med mig från skogen. Efter det var jag så trött så jag sov en liten skvätt till.
Får se vad jag ska hitta på ikväll.
Ha det gött!

På en liten tripp.

Ja, idag fick jag tillbringa mycket tid i mitt lilla krypin. Fast då var den i bilen. Matte skulle utföra en massa ärenden, sa hon. Jag tyckte inte det var några kul ärenden, men jag fick åka med i alla fall. Jag tycker om att åka bil. När alla ärenden, som var både hit och dit, var avklarade avslutade vi trippen i skogen så jag fick springa fritt och nosa på många goda dofter mmmmmm... Ja, så det var värt att åka omkring. Ha det gött!

Det var längesen!

Så här snygg var jag när jag var liten flicka. Vi var på valpträff hos vår uppfödare.

Besök vid badet

Idag gick en av promenaderna förbi badplatsen. Jag tog faktiskt ett dopp, men Matte var inte snabb nog med kameran. Det här var innan jag bestämde för att bada.
 
 

Hundväder??????

 
Idag sa Matte att det är hundväder när det regnade som sjutton. Det är väl för farao inte hundväder! Hundväder är ju när det är lagomt varm, med lite sol och lite moln. Temperaturen är runt 15 grader, så man kan rusa runt utan att bli genomsvettig. Så på det svarade jag genom att tvärnita på trappan när det var dags för morgonpromenaden. Matte tvingade ut mig för att kissa. Okey, jag var kissnödig så det fick väl gå ann, men jag ruuusade in fort som attan. Sen har jag tillbringat större delen av fm i min sköna bädd. Man kan ju hoppas på bättre väder under dagen.
 
Ha det gött!

 

Sååååå längesen.

 
Det var flera år sen vi var aktiva på bloggen Matte och jag. Men nu ska vi göra ett försök att komma igång. Jag tror att vi båda två tappade sugen när min vapendragare Teo lämnade oss. Ja, vad har hänt se dess? Massor förstås, men jag kan inte berätta allt. Lite kan jag berätta.
 
Förutom att jag är herre på täppan, nu när alla människobarn har flyttat, så har jag Mattes och Husses fulla uppmärksamhet .Hääärligt! Jag blir såå bortskämd. Jag får sitta på en stol bredvid när de äter, sover i sängen och är med precis överallt. Jag har åkt tåg, tunnelbana, varit på hundfik och åkt lift upp på fjället mm. Matte och Husse har köpt husbil, så vi är ute en hel del med den. Det är så mysigt för då är vi så nära varandra och jag har full koll på vad de gör hela tiden. Lite tråkigt är det väl att ligga i buren när vi åker, men samtidigt skönt, för då kan jag sova skönt.
 
Kattbrorsan min har blivit gammal och skruttig, 17 år. Han ligger och sover mest hela tiden, förutom när han jamar. M. säger att han pratar, men jag förstår inte ett  jota av vad han säger. Jag tycker att han bara låter väldigt illa. Dessutom verkar det som han är helt döv, för han hör inte när jag kommer nära honom. Han blir helt förskräckt när han får syn på mig. Jaja, vi får se hur länge han hänger med.
 
Lite tråkigt har väl också hänt. Skadade ögat på något, så då fick jag åka till den där otäcka veterinären. Nu var det en annan vet. mot vad jag brukar träffa, men hon var lika otäck för hon skulle känna, klämma och titta. Det visade sig att jag hade ett lite sår på hornhinnan, men med lite medicin blev det bra. Matte sa att jag var jätteduktig! Det är väl jag jämt!! En annan sak som jag kan klaga på är väl att vi inte spårar lika mycket som tidigare när Teo fanns. Det händer ibland, men alltför sällan enligt min tycke.
 
Ja, annars ser min vardag ut som vanligt med promenader, bus, lek, mys i soffan och MAT. Jag älskar mat och då menar jag ÄLSKAR mat. Jag äter ALLT, men inte sallad. Jag har det hur bra som helst.
 
Nu ska vi ta oss samman och skriva lite oftare.
Ha det gött!
 
 

RSS 2.0